DENİZLİ BEYAĞAÇ İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Nisan Ayı DÖGEP Raporu

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Nisan Ayı DÖGEP Raporu

2020-2021 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLERİ GELİŞİM PROGRAMI (DOGEP)

NİSAN AYI FAALİYET RAPORU

 

TOPLANTI YERİ: ZOOM MEETİNGS

TOPLANTI TARİHİ: 14 NİSAN 2021

TOPLANTI SAATİ: 15:00

TOPLANTIYA KATILANLAR

KOORDİNATÖRLER: DURMEHMET KISA, TAYFUN BUHUR

KATILIMCILAR: MEHMET ALİ ÇÜNGÜR, SÜLEYMAN ÇELEN, SERAP GÜNAYDIN,

İpek ÇİMEN, YUSUF ÇİMEN, TUNAHAN SALDAMLI

                                  

                       

Zoom Meetings programı üzerinden çevrimiçi olarak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Durmehmet KISA ve Şube Müdürü Tayfun BUHUR koordinatörlüğünde bir araya gelen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Tunahan SALDAMLI'nın sunumuyla Nisan ayı faaliyet konusu "Anadolu imam hatip liseleri ve imam hatip ortaokulları tanıtım sunularının incelenmesi; okullarda gerçekleştirilen özgün ve örnek uygulamalar" ve 'Protokol ve resmi yazışma kuralları' eylem konuları hakkında görüştü.

Tanıtımlarda Anadolu imam hatip liseleri ve ortaokullarının; haftalık ders çizelgeleri, öğretim programları, eğitim içeriği, fiziki imkânları, öğrencilere kazandırdığı değerler; akademik, bilimsel, sanatsal, sportif, sosyal ve kültürel başarıları ön plana çıkarıldı. Özellikle 21. yüzyıl becerileri bağlamında öğrencilerin ilgi, kabiliyet ve kariyer hedeflerine göre "Program Çeşitliliği" tasarlanarak Temel İslam Bilimleri, Fen ve Sosyal Bilimler, Uluslararası, Yabancı Diller, Mûsikî, Spor, Geleneksel ve Çağdaş Görsel Sanatlar, Hafızlık proje ve programları hakkında öğretmenlerimiz bilgilendirildi. Anadolu imam hatip liselerinde ve ortaokullarında öğrencilerin ilgi ve kabiliyetleri doğrultusunda bir üst öğrenime -üniversiteler ve liselere geçiş hazırlıkları- bağlamında gerçekleştirilen Akademik Destek Programları, DYK Kursları, Öğrenci Koçluğu ve Yoğunlaştırılmış Kamp Programları, Hedef 2020, Hedef 2023, Hedef LGS ve ERDEM- 2 projeleri hakkında verilen link (http:// dinogretimi.meb.gov.tr/Akademik.aspx) üzerinden ayrıntılı bilgilendirme yapıldı. Protokol ve resmi yazışma kuralları ile ilgili yapılan çalışmada ilgili Cumhurbaşkanlığı kararnamesinde belirtilen usul ve esasların yanında yönetici ve öğretmenlerimizin resmi ortamlarda dikkat etmesi gereken görgü kuralları üzerinde de hassasiyetle duruldu. Resmî Yazışmalarda Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik (Karar Sayısı-2646) (10.06.2020-31151 RG) İçin Tıklayınız.

İlçemiz okullarında görev yapmakta olan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri bir araya gelerek Anadolu İmam Hatip Liseleri ve İmam Hatip Ortaokulları tanıtım sunularının inceleyerek iyi örneklerini paylaşılmıştır. Bu anlamda kendi okullarımızda yapabileceğimiz etkinlikler konusunda beyin fırtınası yapılmıştır.  

 

26-04-2021

Zafer Mahallesi Beyağaç / DENİZLİ - (258) 6916276

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.